4 portioner
Smörj en ugnssäker form med smör och fyll botten med strimlad skinka. Skiva osten och lägg den i lager ovanpå skinkan. Knäck äggen, ett i taget, och häll dem försiktigt ovanpå osten. Sätt in formen i ugnen på 225 *C och låt äggen stelna en aning. Blanda grädden och den malda tryffel och häll blandningen på och mellan äggen.
Låt formen stå i ugnen ytterligare 5 min. Strö över persiljan och skiva den färska tryffeln ovanpå rätten och servera.
För att göra det riktigt festligt skivas den färska tryffeln vid bordet på varje tallrik.
Bilden visar den färdiga rätten med färsk svart skivad tryffel.
Ta ett gott rustikt bröd – gärna med inslag av speltvete. Skär brödet i små fyrkanter.
Bred över ett tunt lager tryffelsalsa baserad på svart eller vit tryffel.
Samma bröd som ovan.
Skär i små fyrkanter. Lägg brödbitarna i en långpanna.
Värm ugnen i ca 2 min.
Bred därefter på tryffelsalsa enligt ovan.
Beräkna 150 gr pasta per person.
Tryffelsåsen per portion:
Koka upp rikligt med saltat vatten i en stor kastrull. Lägg i pastan när vattnet kokar. Låt koka i 10 min. Rör om då och då för att undvika att pastan ”klumpar” ihop sig.
Hetta upp olivoljan i en stekpanna. Pressa i vitlöken och låt den blandas med olivoljan. Flytta stekpannan från spisplattan och rör i tryffelsalsan.
Häll blandningen över den nykokta pastan och rör om.
Om du vill ha en starkare tryffelsmak på din pasta kan du tillsätta några droppar vit tryffelolja
Tillred såsen enligt grundrecept på brunsås.
2 - 3 msk svart tryffel salsa.
Ett par bitar skivad svart tryffel.
ev. 1 – 2 droppar vit tryffelolja.
Tillred såsen enligt instruktionerna på påsen.
Tillsätt tryffeln när såsen är klar och rör om.
Smaka av och tillsätt tryffelolja om du så önskar.
- Tryffelprovning sedan 2003 -
Eva & Sune Bengtsson
tel 046 - 77 59 02 eller 0702 - 54 38 82
mail: sune@tryffelprovning.se